Memory

Druk op menu en dan raak je in menuscherm 1 even Memory aan.

Na het openen van het memory menu zie je 99 geheugen kanalen.

 

Je ziet bij 1 een sterretje staan met 1, en bij 2 een sterretje met 2. Bij 3 is het sterretje grijs. Dit betekent dat geheugenkanaal 3 niet is opgenomen in een geheugenbank. De ic-7300 heeft 3 geheugenbanken en je kunt een geheugenkanaal opnemen in een geheugenbank door het sterretje even aan te raken, er komt dan 1,2, 3 of niets te staan.

Je kunt hier geen kanalen opslaan, maar de opgeslagen kanalen wel van een (nieuwe) naam voorzien. Hiervoor raak je naast de opgeslagen frequentie de 3 horizontale streepjes aan, je krijgt dan het  onderstaande scherm.

Je kunt hier bij Edit name de naam ingeven of veranderen, of het geheugen kanaal leegmaken door Memory Clear even aan te raken en Yes aan te raken.

 

Geheugenkanalen opslaan

Raak op het scherm even VFO A, VFO B of  Memo (of het nummer eronder), even aan. (dit werkt niet als een scope op het scherm getoond wordt). Op de afbeeldingen hieronder is het aan te raken gebied rood omcirkeld.

 

Nu krijg je het volgende scherm te zien.

Het scherm om geheugen op te slaan.

Raak nu memory aan en draai aan de multiknop naar een geheugenkanaal dat “blank” is of een kanaal dat je wilt vervangen. Als je een leeg kanaal kiest zie je geen frequentie staan maar 2 punten

Hier zie je een geheugenkanaal dat nog leeg is, onder het nummer staat “blank”

Raak nu VFO aan en kies de frequentie die je wilt opslaan, kies tevens de mode en het filter. (als je het filter of mode aangepast hebt, raak je weer VFO a, VFO B of Memo aan)

Raak nu MW 1 seconden aan, het geheugenkanaal is opgeslagen

Raak nu memory weer even aan als je het geheugenkanaal aan een geheugenbank wilt toevoegen. Dit doe je door 1 of meerdere keren SELECT aan te raken. Onder het geheugennummer komt nu een sterretje met het nummer van de geheugenbank.

Raak nu MW 1 seconden aan, het geheugenkanaal is opgeslagen in de geheugenbank.

Houd er rekening mee dat parameters zoals vermogen, compressie en microfoonniveau niet opgeslagen worden op het geheugenkanaal.