Scope Settings (P1)

Om bij de settings van de spectrum scope te komen:

Druk op menu > raak scope aan > houdt EXPD/SET 1 seconde aangeraakt.

De standaard instelling krijg je terug door het item 1 seconde aan te raken en dan default aan te tikken.

Pagina 1/4

Scope During Tx (CENTER Type)keuze uit On en Off (standaard On)
Scope gedurende de uitzending – in de uit stand staat de scope stil tijdens het zenden, in de aan stand zie je je eigen signaal op de spectrum scope. Werkt alleen in Center instelling, niet in fix (zie hier)

Max HoldKeuze uit Off, 10s Hold en On. (standaard 10s Hold)
Selecteer hiermee de functie om de pieken vast te houden, dit kan continue (ON), voor 10 seconden (10s Hold) en uitgezet worden (Off)

Na het even moduleren en daarna stilte blijven de pieken zichbaar, dit kan 10 seconden, continue of uitgeschakeld worden). Dit werkt bij TX en RX.

Center Type DisplayKeuze uit Filter Center – Carrier Point Center – Carrier Point Center (Abs.Freq.) (standaard Filter Center)
De plaats van het centrum. In SSB staat het centrum bij  Filter Center midden in de audiospectrum. Bij Carrier Point Center staat de virtuele draaggolf in het centrum, de audio staat links hiervan bij LSB en rechts hiervan bij USB. Bij Carrier Point Center (Abs. Freq) staat er onder de waterval de frequentie, en niet de frequentie ten opzichten van het centrum.

Filter center – De audio staat in het centrum

 

Carrier point center, de audio staat rechts van de virtuele draaggolf (USB)

 

Carrier point center met absolute frequentie, je ziet nu onder de waterval de frequentie staan.

Marker Position (Fix Type/ Scroll Type)Keuze uit: Filter center en Carrier Point (standaar carrier point)
Marker positie in de Fix mode. Werkt alleen in de Fix mode (zie hier). Bij Filter Center zal de marker in het midden van het audio staan, bij Carrier point staat de marker op de draaggolffrequentie.